I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, December 6, 2011

Alat Teknologi Dan Inovasi

Sebuah monorel orang yang bisa dikendalikan kemana sahaja.Pada masa kini hanya di sebuah taman hiburan, monorel pedal ini terdiri dari rel panjang dengan ‘pod’ individu tergantung ke bawah, yang boleh naik sampai 30km/jam.

Dengan kekuatan ditingkatkan dan mesin 'supercharged' dapat membuatkan Subaru ini kemana-mana sahaja, Subaru ImprezaWRX majorly diubah IMS, diciptakan oleh Syarikat Kereta Amerika Ken Block, mudah bergerak melalui pemandangan musim dingin dan mengiring para snowboard untuk lebih ke atas gunung.

Renault mereka Eropa memulai kemahirannya dengan empat jenis kereta berteknologi tinggi berasaskan tenaga elektrik di 2009 Frankfurt Motor Show. Sebuah kereta keluarga SUV dan lima-penumpang “city car”. Semua keempat kereta tersebut akan tersedia untuk dikeluarkan pada tahun 2012.

 Untuk mereka yang tinggal dekat dengan tempat kerja, atau tinggal di kawasan perumahan, kenderaan seperti ini wajar untuk digunakan. Dan para penyelidik pun membuat basikal yang boleh dilipat dan disimpan di dalam almari!!!

Ini adalah kereta yang di design khas untuk melihat pemandangan.dengan kereta ini sudah cukup selesa untuk di gunakan dengan kerusi dan kendaraan akan berjalan sesuai arah tujuan anda, Dengan ruang untuk 7 penumpang, dan dinding tembus yang boleh melihat pemandangan luar. 

 Lovos BMW tetap menonjol dengan ciri utama iaitu memiliki sisik. Skala Solar nama diberi umumnya, yang berfungsi sebagai pencipta tenaga  rem angin-hambatan udara. Dicipta oleh Anne Forschner, lulusan PforzheimUniversity di Jerman, konsep ini mungkin bukan kendaraan elektrik paling hebat yang pernah dicipta, tapi ianya jelas memiliki rekabentuk yang unik.


Ingin berjalan-jalan dengan basikal? Menikmati angin di pagi hari, tetapi anda terlalu malas untuk mengayuh basikal?Inilah jawapannya, iaitu dengan basikal ini anda tidak perlu mengayuh sendiri, kerana basikal ini akan dikayuh oleh bantuan robot. Robot ini diletakkan di bahagian belakang anda, anda hanya perlu naik basikal dan biarkan sirobot melakukan pekerjaannya. Berat basikal dan robot adalah sekitar 200 kg.


Disediakan oleh :

Mohd Nur Syufaat Bin Jamiran
A 128034
Antropologi dan Sosiologi
Universiti Kebangsaan Malaysia

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklaneka...(",)